Vellutata di finocchi e zafferano

Vellutata di finocchi e zafferano

4.7 358 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla bianca in quarti
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 600 g di finocchio a pezzi
  • 150 g di patate pelate e a tocchetti (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaino colmo di sale
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 4 fette di pane casereccio
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.3 g
Kalorie 1050 kJ / 251 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 35.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...