Vellutata di cavolfiore

Vellutata di cavolfiore

4.7 698 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di burro
    20 g
  • di scalogno a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di cimette di cavolfiore (peso netto)
    500 g
  • di patata a pezzi piccoli irregolari
    200 g
  • di acqua
    600 g
  • dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
  • fili di erba cipollina fresca sminuzzata
    10

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 198 kcal / 828 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...