Vellutata di cavolfiore

Vellutata di cavolfiore

4.7 743 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di burro
  • 60 g di scalogno a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di cimette di cavolfiore (peso netto)
  • 200 g di patata a pezzi piccoli irregolari
  • 600 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 10 fili di erba cipollina fresca sminuzzata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.2 g
Kalorie 828 kJ / 198 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 12.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...