Vellutata d'inverno

Vellutata d'inverno

4.8 280 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolle in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 40 g di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di cimette di cavolfiore
  • 100 g di cavolo nero
  • 150 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di pisellini surgelati
  • 1 cucchiaino di sale
  • 500 g di acqua
  • 100 g di pane integrale tostato a cubetti (4 fette circa)
    100 g di pane casereccio, tostato, a cubetti (4 fette circa)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.7 g
Kalorie 899 kJ / 215 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...