Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di cavolo viola a pezzi (2-3 cm)
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di zenzero in polvere
- 100 g di kefir liquido non aromatizzato + q.b.
- 1 cucchiaino di semi di papavero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Vellutata di finocchi e carote
35min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di verza al vino bianco
50min
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40min
Vellutata di zucca
30 min
Purè di cavolo viola
40min
Crema di topinambur e tartufo
55min