Graupenrisotto mediterran

Graupenrisotto mediterran

4.1 10 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Schalotten (ca. 35 g)
    2
  • Olivenöl
    15 g
  • Perlgraupen mittel (z. B. von Hahne), gewaschen, abgetropft
    125 g
  • trockener Weißwein vegan
    50 g
  • Wasser heiß
    375 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht vegan (siehe Tipp)
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), vegan
  • Salz
    ½ TL
  • weißer Pfeffer
    1 Prise
  • Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
    ¼ TL
  • Pinienkerne
    20 g
  • Zucchini in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft (ca. 25 g), in Streifen (5 mm)
    3
  • weißes Mandelmus
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 622 mg
Białko 15 g
Kalorie 2238 kJ / 535 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...