Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 4 Schalotten
- 20 g Olivenöl
- 250 g Perlgraupen, mittel oder grob, gewaschen
- 200 g Weißwein
- 800 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 getrocknete Lorbeerblätter
- 1 Nelke
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1509 kJ / 360 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Perlgraupenrisotto
1h
Kürbis-Tomaten-Suppe mit Ginsahne
1h
Weizen Risotto mit Champignons
35 min
Badische Kartoffelsuppe
45 min
Tomaten-Risotto
35 min
Graupen-Erbsen-Risotto
40 min
Risotto mit Varianten
40 min
Chicorée mit Reis und Zitronensauce
50 min
Brokkolistrunksuppe mit Kaffee-Crackern
35 min
Zitronen-Linsen-Sauce zu Nudeln
30 min
Graupeneintopf mit Parmesan-Crackern
1 godz. 10 min
Graupen-Risotto mit Paprika
45 min