Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Vollkornreis
- 700 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 350 g frische Pilze, in dünnen Scheiben
- 40 g Pecannüsse, geröstet
- 40 g Walnusshälften, geröstet
- 10 g Koriander, abgezupft
- 50 g Sojasauce
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 30 g Essig
- 40 g Olivenöl
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
-
1 - 2
EL Sonnenblumenkerne, geröstet
lub 1 - 2 EL Kürbiskerne, geröstet - 2 - 3 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2424 kJ / 579 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1022 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchweizen-Gemüse-Topf
40min
Buchweizen-Crêpes mit Lupinenmehl und buntem Gemüse
30min
Quinoa mit grünen Bohnen
30min
Quinoa-Salat mit Sonnenblumenkernen
40min
Hirse-Brokkoli-Salat
1h
Hirsesalat mit Walnüssen und Cranberrys
1 Std. 10 Min
Kürbis-Brokkoli-Gemüse
1 Std. 10 Min
Quinoa-Salat
35min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45min
Blumenkohl-Sushi-Reis
35min
Hirse, gekocht
45min
Brauner Langkornreis, gekocht
55min