![Perlgraupenrisotto Perlgraupenrisotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26DDECB4-FA4B-47E3-A5B6-400B57F32B47/Derivates/45341C5B-4787-4C83-A6BC-3EB1630362A6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Schalotten
- 20 g Olivenöl
- 250 g Perlgraupen, mittel oder grob, gewaschen
- 150 g Weißwein, trocken
- 700 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 getrocknete Lorbeerblätter
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1260 kJ / 301 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eier mit Thunfischsauce und Bottarga
35min
Couscoussalat
50min
Grünes Graupenrisotto mit Spargel und Morchelbutter
2 godz.
Reis mit Gemüse und Ei
1h
Graupenrisotto
50min
Linsen-Risotto mit Bockwurst
35min
Graupen-Tomaten-Salat
45min
Auberginenpüree
1 godz. 30 min
Blini mit Paprikaragout
2 godz.
Graupenrisotto mediterran
50min
Graupen-Risotto mit Paprika
45min
Graupen-Risotto mit Garnelen
45min