Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Schalotten
- 20 g Olivenöl
- 250 g Perlgraupen, mittel oder grob, gewaschen
- 150 g Weißwein, trocken
- 700 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 getrocknete Lorbeerblätter
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1260 kJ / 301 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pilze mit Kichererbsen
9 Std.
Sonnenweizen-Pilz-"Risotto"
40 Min
Weizen Risotto mit Champignons
35 Min
Polenta
30 Min
Rote Linsensuppe
40 Min
Soba-Nudelsalat
40 Min
Graupenrisotto
50 Min
Dinkel-Risotto mit Kerbel und Räucherkäse
35 Min
Polenta mit Gemüse
1 Std. 30 Min
Graupen-Risotto mit Garnelen
45 Min
Kartoffel-Knoblauch-Püree mit Safran
40 Min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 Min