Perlgraupenrisotto
TM6 TM5

Perlgraupenrisotto

2.9 (51 ocen)

Składniki

  • 80 g Schalotten
  • 20 g Olivenöl
  • 250 g Perlgraupen, mittel oder grob, gewaschen
  • 150 g Weißwein, trocken
  • 700 g Wasser
  • 1 ½ geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 2 getrocknete Lorbeerblätter
  • ½ TL Salz
  • 1 Prise Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1260 kJ / 301 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy