Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 70 g Schalotten
- 30 g Olivenöl
- 250 g Perlgraupen, mittel (z.B. von Hahne), gewaschen, abgetropft
- 100 g trockener Weißwein
- 750 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- ¾ TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
- 40 g Pinienkerne
- 300 g rote Paprika, in Würfeln (ca. 3 cm)
- 5 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft (ca. 50 g), in Streifen (5 mm)
- 12 Oliven, grün, entsteint, halbiert (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2125 kJ / 507 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto mit Zucchini
40 Min
Hirsotto mit Gemüse mexicana
40 Min
Mediterranes Zartweizen-Risotto
30 Min
Gemüse-Hirsotto
45 Min
Minestrone mit Cannellini-Bohnen
40 Min
Quinoa-Risotto Provençale
30 Min
Risotto mit Basilikum
40 Min
Risotto mit Zucchini
50 min
Fenchel-Risotto
40 Min
Graupen-Erbsen-Risotto
40 Min
Grünkohl-Risotto
40 Min
Graupenrisotto
50 min