![Graupen-Risotto mit Paprika Graupen-Risotto mit Paprika](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68BEC97E-7210-4CC7-8664-E3D12AA184C2/Derivates/2950EB4E-9702-46C2-BF15-921EA8CA37B1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 70 g Schalotten
- 30 g Olivenöl
- 250 g Perlgraupen, mittel (z.B. von Hahne), gewaschen, abgetropft
- 100 g trockener Weißwein
- 750 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- ¾ TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
- 40 g Pinienkerne
- 300 g rote Paprika, in Würfeln (ca. 3 cm)
- 5 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft (ca. 50 g), in Streifen (5 mm)
- 12 Oliven, grün, entsteint, halbiert (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2125 kJ / 507 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto mit Zucchini
50p
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45p
Grünkohlrisotto
40p
Graupenrisotto
50p
Risotto mit Spargel und Mangold
45p
Graupenrisotto mediterran
50p
Perlgraupenrisotto
1h
Quinoa-Risotto Provençale
30p
Risotto mit Basilikum
40p
Erbsen-Risotto
50p
Gemüse-Hirsotto
45p
Risotto mit Steinpilzen
50p