Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Scamorza, geräuchert, oder anderer geräucherter Käse, in Stücken
- 1 Bund Kerbel, abgezupft
- 140 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 250 g Dinkelkörner, schnellkochend (Garzeit ca. 15 Min.)
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2416 kJ / 577 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Perlgraupenrisotto
1h
Polenta
30 min
Gerstenrisotto mit Pilzen
1 godz. 20 min
Pilztopf mit Sonnenweizen
30 min
Buchweizen-Crêpes mit Ahornsirup und Orangenfilets
1h
Graupen-Erbsen-Risotto
40 min
Frankfurter Kräuter-Risotto
50 min
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35 min
Polenta mit Gemüse
1 godz. 30 min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25 min
Graupenrisotto mediterran
50 min