Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 80 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Olivenöl
- 300 g Risottoreis
- 150 g trockener Weißwein
- 850 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünkohlrisotto
40 Min
Fenchel-Risotto
35 Min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 Min
Rotkohl-Risotto
50 Min
Petersilienwurzel-Risotto
40 Min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 Min
Gelbe-Bete-Risotto
2 Std.
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Kürbisrisotto
55min
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 Min
Fenchel-Risotto
40 Min
Mangoldrisotto
50 Min