Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 10 ząbków czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 125 g migdałów, blanszowanych
- 900 g wody
- 1 łyżka białego octu winnego
- 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- 20 czerwonych winogron, pokrojonych w ćwiartki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 811 kJ / 193 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1h 40min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min