Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami

Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami

3.8 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 50 g cebuli pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 10 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 125 g migdałów, blanszowanych
  • 900 g wody
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 20 czerwonych winogron pokrojonych w ćwiartki, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 6.2 g
Kalorie 811 kJ / 193 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 15.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...