
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki
- 50 g cebuli pokrojonej na 2 cm kawałki
- 10 ząbków czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 125 g migdałów, blanszowanych
- 900 g wody
- 1 łyżka białego octu winnego
- 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- 20 czerwonych winogron pokrojonych w ćwiartki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 193 kcal / 811 kJ
- Białko
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min