Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami

Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami

3.7 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki
    300 g
  • cebuli pokrojonej na 2 cm kawałki
    50 g
  • ząbków czosnku
    10
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
    2 łyżki
  • migdałów, blanszowanych
    125 g
  • wody
    900 g
  • białego octu winnego
    1 łyżka
  • tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    2 gałązki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • czerwonych winogron pokrojonych w ćwiartki, do dekoracji
    20

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 193 kcal / 811 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 15.8 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...