Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
9
liści szałwii, świeżych
lub 9 liści bazylii, świeżych - 40 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 250 g sera ricotta, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 6 łyżeczek żurawiny, do mięs
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowe słoiczki
40min
Wigilijna zupa migdałowa
35min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Terrina z ziołową polentą
1h 50 min.
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1h 30min
Suflet serowy szybki
55min
Kokosowy chłodnik z awokado
15min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55min
Majonez curry
10min
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Placki dyniowe z parmezanem
45min