Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
9
liści szałwii, świeżych
lub 9 liści bazylii, świeżych - 40 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 250 g sera ricotta, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 6 łyżeczek żurawiny, do mięs
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1h
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1h 30 min
Orientalna sałatka z ryżem, krewetkami i kiełkami
50 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Sałatka ziemniaczana z sosem z awokado (dla dzieci)
50 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2h 30min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55 min