Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
9
liści szałwii, świeżych
lub 9 liści bazylii, świeżych - 40 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 250 g sera ricotta, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 6 łyżeczek żurawiny, do mięs
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflet szpinakowo-serowy
40 min
Wigilijna zupa migdałowa
35 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 Min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 Min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 godz. 30 min
Suflety kalafiorowe
55 Min
Muffinki z tuńczykiem
50 min