Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
9
liści szałwii, świeżych
lub 9 liści bazylii, świeżych - 40 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 250 g sera ricotta, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 6 łyżeczek żurawiny, do mięs
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Deser kokosowy z Varomy
1 Std.
Chipsy z fioletowych ziemniaków z dipem pietruszkowym
2h
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 Min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1h 5min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 Std.
Pasta pralinowa
30min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 Min
Purée z kapusty i kasztanów
35 Min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1h 5min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 Std.