Urządzenia i Akcesoria
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
9 liści bazylii, świeżych9 liści szałwii, świeżych
-
40 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
250 g sera ricotta odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
6 łyżeczek żurawiny, do mięs
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9 g
Kalorie
838 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 godz.
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13 godz.
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1 godz. 30 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Domowa czekolada
1 godz. 15 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.