Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy

Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy

3.6 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
  • 9 liści szałwii, świeżych
    9 liści bazylii, świeżych
  • 40 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g sera ricotta odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 6 łyżeczek żurawiny, do mięs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 9 g
Kalorie 838 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...