
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z białą fasolą, jajkami i małżami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
małży venus świeżych lub mrożonych1000 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia małży300 g
-
soli2 łyżeczki
-
cebul dymek tylko białe cześci, przekrojonych na pół100 - 120 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
oliwy z oliwek extra vergine100 g
-
białego octu winnego4 - 5 łyżek
-
jajek ugotowanych na twardo6
-
białej fasoli, z puszki (4 opakowania), odsączonej z zalewy1100 - 1200 g
-
zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół100 g
-
szczypiorku, świeżego z cebuli dymki, posiekanego4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
278.1 kcal /
1164.3 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska