
Urządzenia i Akcesoria
Zielony sos wielkanocny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście40 g
-
koperku, świeżego tylko liście30 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego30 g
-
rukoli20 g
-
twarogu, chudego pokrojonego na kawałki120 g
-
jogurtu naturalnego135 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu135 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu60 g
-
musztardy delikatesowej1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ćwiartki2
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
77 kcal /
325 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
2.9 g
Błonnik
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska