Zielony sos wielkanocny

Zielony sos wielkanocny

4.0 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    40 g
  • koperku, świeżego tylko liście
    30 g
  • szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
    30 g
  • rukoli
    20 g
  • twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
    120 g
  • jogurtu naturalnego
    135 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    135 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    60 g
  • musztardy delikatesowej
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ćwiartki
    2
  • sól ilość do smaku
  • pieprz czarny, mielony ilość do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 77 kcal / 325 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 2.9 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...