Urządzenia i Akcesoria
Zielony sos wielkanocny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
40 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
30 g koperku, świeżego tylko liście
-
30 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
20 g rukoli
-
120 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
135 g jogurtu naturalnego
-
135 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka musztardy delikatesowej
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ćwiartki
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.9 g
Kalorie
325 kJ /
77 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Sos tatarski
5 min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Krem z parmezanu
10 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 godz. 30 min
Pasta z oliwek
5 min