
Urządzenia i Akcesoria
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Nadzienie
-
wody500 g
-
kapusty kiszonej odciśniętej z soku (patrz wskazówka)500 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
-
wieprzowiny np. łopatki, szynki, pokrojonej w 3 cm kostkę500 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
śliwek suszonych, bez pestek (ok. 8 szt.)60 g
-
owoce jałowca (opcjonalnie)3
-
czerwonego wina, wytrawnego100 g
-
pudru z grzybów (patrz wskazówka)10 g
-
kminku, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
Ciasto
-
smalcu pokrojonego na kawałki140 g
-
wody90 g
-
mleka80 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
mąki pszennej500 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania ciasta1
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
405.9 kcal /
1699.5 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 godz. 30 min
Wytrawny sernik na zimno
50 min
Scones z camembertem
45 min
Ostry sos z bananów
35 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min