Pie z kiszoną kapustą i mięsem

Pie z kiszoną kapustą i mięsem

3.8 38 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 kawałków

Składniki

Nadzienie
  • wody
    500 g
  • kapusty kiszonej odciśniętej z soku (patrz wskazówka)
    500 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • wieprzowiny np. łopatki, szynki, pokrojonej w 3 cm kostkę
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • śliwek suszonych, bez pestek (ok. 8 szt.)
    60 g
  • owoce jałowca (opcjonalnie)
    3
  • czerwonego wina, wytrawnego
    100 g
  • pudru z grzybów (patrz wskazówka)
    10 g
  • kminku, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
Ciasto
  • smalcu pokrojonego na kawałki
    140 g
    140 g masła, pokrojonego na kawałki
  • wody
    90 g
  • mleka
    80 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    500 g
  • jajko roztrzepane, do posmarowania ciasta
    1

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 405.9 kcal / 1699.5 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...