Zupa rybna z pulpetami z karpia

Zupa rybna z pulpetami z karpia

4.0 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Pulpety z karpia
  • 1000 g karpia, całego, oczyszczonego wypatroszonego
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 czubata łyżeczka tymianku, suszonego
  • 30 g masła
  • 1 czerstwa bułka wcześniej namoczona, dobrze odsączona
  • 1 jajko
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 - 7 gałązek koperku, świeżego drobno pokrojonego
Zupa rybna
  • 1500 g wody
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu rybnego
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 - 3 gwiazdki anyżu
  • 50 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g pora pokrojonego w 1 cm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 283 kcal / 1184 kJ
Białko 33.2 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...