Zupa rybna z pulpetami z karpia
TM6 TM5

Zupa rybna z pulpetami z karpia

3.9 (16 ocen)

Składniki

Pulpety z karpia

  • 1000 g karpia, całego, oczyszczonego, wypatroszonego
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 czubata łyżeczka tymianku, suszonego
  • 30 g masła
  • 1 czerstwa bułka, wcześniej namoczona, dobrze odsączona
  • 1 jajko
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 - 7 gałązek koperku, świeżego, drobno pokrojonego

Zupa rybna

  • 1500 g wody
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    lub 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu rybnego
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 - 3 gwiazdki anyżu
  • 50 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1184 kJ / 283 kcal
Białko
33.2 g
Węglowodany
12.2 g
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy