![Zupa rybna z pulpetami z karpia Zupa rybna z pulpetami z karpia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3DB3E66D-0619-4608-94BB-4843AA12A2C2/Derivates/178FB015-A9CE-4E09-AC62-2CC17D238AEA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulpety z karpia
- 1000 g karpia, całego, oczyszczonego, wypatroszonego
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 czubata łyżeczka tymianku, suszonego
- 30 g masła
- 1 czerstwa bułka, wcześniej namoczona, dobrze odsączona
- 1 jajko
- ¾ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 5 - 7 gałązek koperku, świeżego, drobno pokrojonego
Zupa rybna
- 1500 g wody
- 3 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka soli
-
1
łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
lub 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej -
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu rybnego - 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 - 3 gwiazdki anyżu
- 50 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu rybnego
20min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 Std. 20 Min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 Min
Bulion rybny
1h
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1h
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 Std. 30 Min
Zupa rybna z szafranem
50 Min
Zupa rybna z pulpecikami
1h 50min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40 min
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min