
Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z pulpetami z karpia
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Pulpety z karpia
-
karpia, całego, oczyszczonego wypatroszonego1000 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
tymianku, suszonego1 czubata łyżeczka
-
masła30 g
-
czerstwa bułka wcześniej namoczona, dobrze odsączona1
-
jajko1
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
koperku, świeżego drobno pokrojonego5 - 7 gałązek
Zupa rybna
-
wody1500 g
-
liście laurowe, suszone3
-
ziarna ziela angielskiego3
-
ziaren pieprzu czarnego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
-
gwiazdki anyżu2 - 3
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry50 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
283 kcal /
1184 kJ
Białko
33.2 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska