![Kiszony kalafior w różowej marynacie Kiszony kalafior w różowej marynacie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/581ACF5E-C260-41B5-91CE-5556D8711A80/Derivates/A07FD221-BA44-4F14-997F-7AF568581F6A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 30 g korzenia chrzanu, świeżego pokrojonego na kawałki
- 1800 g wody
- 320 g czerwonych buraków nieobranych, średniej wielkości
- 800 g różyczek kalafiora
- 2 łyżki soli kamiennej
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżka kminku (opcjonalnie)
- koper ogrodowy, świeży, do kiszenia
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 119.9 kcal / 501.5 kJ
- Białko
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Błonnik
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 3629.9 mg