
Urządzenia i Akcesoria
Kiszony kalafior w różowej marynacie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 słoiki
Składniki
-
ząbki czosnku3
-
korzenia chrzanu, świeżego pokrojonego na kawałki30 g
-
wody1800 g
-
czerwonych buraków nieobranych, średniej wielkości320 g
-
różyczek kalafiora800 g
-
soli kamiennej2 łyżki
-
cukru2 łyżki
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżka
-
kminku (opcjonalnie)1 łyżka
-
koper ogrodowy, świeży, do kiszenia
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
119.9 kcal /
501.5 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
3629.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska