Kiszony kalafior w różowej marynacie
TM6 TM5

Kiszony kalafior w różowej marynacie

3.3 (11 ocen)

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g korzenia chrzanu, świeżego, pokrojonego na kawałki
  • 1800 g wody
  • 320 g czerwonych buraków, nieobranych, średniej wielkości
  • 800 g różyczek kalafiora
  • 2 łyżki soli kamiennej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
  • 1 łyżka kminku (opcjonalnie)
  • koper ogrodowy, świeży, do kiszenia

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
501.5 kJ / 119.9 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
26.6 g
Tłuszcz
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
7 g
Sód
3629.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy