Forszmak klasyczny

Forszmak klasyczny

4.2 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas pokrojonych na kawałki
  • woda ilość do namoczenia śledzi
  • 20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia i 3-4 łyżki masła, do dekoracji
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 400 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach, obranych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • 80 - 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 35 - 40 g bułki tartej
  • 20 g koperku, świeżego posiekanego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 289.3 kcal / 1211.4 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...