Urządzenia i Akcesoria
Forszmak klasyczny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
300 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas pokrojonych na kawałki
-
woda ilość do namoczenia śledzi
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia i 3-4 łyżki masła, do dekoracji
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach, obranych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
80 - 100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
35 - 40 g bułki tartej
-
20 g koperku, świeżego posiekanego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.5 g
Kalorie
1211.4 kJ /
289.3 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 godz. 30 min
Wytrawny tort naleśnikowy z marynowanym łososiem
1 godz. 40 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4 godz. 10 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.