Zuppa di pesce alla napoletana

Zuppa di pesce alla napoletana

4.5 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate
    1 mazzetto
  • spicchio di aglio senza anima
    1
  • di cipolla bianca in quarti
    100 g
  • peperoncino secco piccante
    1
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di code di gambero
    300 g
  • di calamari freschi puliti e a pezzi
    500 g
  • di pomodori ciliegino a metà
    400 g
  • di vino bianco secco
    150 g
  • di molluschi conchigliferi misti (vongole, cozze, fasolari...), spurgati
    1000 g
  • di pesce misto per zuppa pulito e a filetti (vedere consigli)
    500 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pane casereccio a tocchetti e dorato
    6 fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 650 kcal / 2720 kJ
Białko 54.7 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 50.6 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...