Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- 60 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo
- 40 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 280 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 min.
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20 Min
Trenette al pesto
45 min
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1 Std. 15 Min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25 min.
Ravioli ai grani antichi con ricotta e pesto di pistacchi
1u. 5min
Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero
20 Min
Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)
50 min.
Spaghetti alla "Norma"
1 godz. 30 min
Pesto di mandorle
10 min
Farfalle al salmone e pinoli
20 Min
Pesto alla siciliana
15 Min