Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone

Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone

3.8 36 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 250 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
  • 60 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo
  • 40 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 9.2 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 1192.3 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 35.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...