Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- 60 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo
- 40 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 280 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappardelle rucola e ricotta
1 Std.
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20 Min
Pesto alle erbe aromatiche
10min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 min
Pesto di nocciole
10min
Farfalle al salmone e pinoli
20 Min
Gnocchi alle mandorle
1h 40 min
Maltagliati pomodori e mandorle
45 min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25 min
Mezze maniche con noci, gorgonzola e fichi secchi
30 min
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20 Min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35 Min