Tagliatelle z krewetkami

Tagliatelle z krewetkami

3.7 456 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. ½ pęczka), plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
    5 g kolendry, świeżej, tylko liście, (ok. ½ pęczka), plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ząbki czosnku
    2 - 4
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    80 g
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    5 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • białego wina, wytrawnego
    300 g
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    2 szczypty
  • soli
    ½ łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych
    ¼ łyżeczki
  • krewetek, mrożonych, obranych średnich np. królewskich lub tygrysich
    250 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (ok. 10 g)
    1 łyżka
  • makaronu, suchego, typu tagliatelle
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 835.5 kcal / 3495.8 kJ
Białko 33.4 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 96.9 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1320.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...