
Urządzenia i Akcesoria
Burrito z kurczakiem i guacamole
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
18 sztuk
Składniki
Guacamole
-
soli1 łyżeczka
-
kolendry, świeżej tylko liście5 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych½
-
ząbek czosnku1
-
pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki100 - 120 g
-
awokado bardzo dojrzałego450 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżki
Nadzienie
-
sera panela (meksykańskiego świeżego sera) pokrojonego na kawałki250 - 300 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki300 g
-
oleju30 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
piersi z kurczaka, bez kości pokrojonej na 3 cm kawałki1000 g
-
papryczek chili chipotle, z puszki (np. La Costeña®)70 g
-
liście laurowe, suszone2
Do podania
-
tortilli pszennych18
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu250 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
309 kcal /
1294 kJ
Białko
13.35 g
Tłuszcz
16.77 g
Węglowodany
22.12 g
Błonnik
3.96 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
30 min
Sałatka meksykańska z ryżem, kurczakiem i guacamole
1 godz. 30 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Tacos z krewetkami i ananasem
50 min
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 godz.
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Tortille z wołowiną
1 godz.
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Chili con carne
1 godz.