Burrito z kurczakiem i guacamole

Burrito z kurczakiem i guacamole

4.2 228 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
18 sztuk

Składniki

Guacamole
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • ½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 - 120 g pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
  • 450 g awokado bardzo dojrzałego
  • 2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Nadzienie
  • 250 - 300 g sera panela (meksykańskiego świeżego sera) pokrojonego na kawałki
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 300 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g oleju
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego, pokruszone
  • 1000 g piersi z kurczaka, bez kości pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 70 g papryczek chili chipotle, z puszki (np. La Costeña®)
  • 2 liście laurowe, suszone
Do podania
  • 18 tortilli pszennych
  • 250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 309 kcal / 1294 kJ
Białko 13.35 g
Tłuszcz 16.77 g
Węglowodany 22.12 g
Błonnik 3.96 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...