Zupa rybna z szafranem

Zupa rybna z szafranem

4.0 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • wędzonego boczku pokrojonego w drobną kostkę
    150 g
  • ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki
    400 g
  • pora pokrojonego w krążki
    150 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • filetów rybnych różnego rodzaju, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
    800 g
  • sól do przyprawienia filetów rybnych
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia filetów rybnych
  • wody
    750 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • sosu rybnego
    10 g
  • szafranu pręcików
    ¼ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 403 kcal / 1685 kJ
Białko 27.1 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...