Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z szafranem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
150 g boczek wędzony, surowy, w plastrach pokrojonego w drobną kostkę
-
400 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki
-
150 g pora pokrojonego w krążki
-
20 g oliwy z oliwek
-
800 g filetów rybnych różnego rodzaju, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
-
sól do przyprawienia filetów rybnych
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia filetów rybnych
-
750 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g sosu rybnego
-
¼ łyżeczki szafranu pręcików
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27.1 g
Kalorie
1685 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa miso
45 Min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 Min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Koncentrat bulionu rybnego
20 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 Std. 5 Min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 Std.
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 Std. 15 Min
Zupa rybna z kolendrą
45 Min
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 Min