Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z szafranem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
150 g boczek wędzony, surowy, w plastrach pokrojonego w drobną kostkę
-
400 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki
-
150 g pora pokrojonego w krążki
-
20 g oliwy z oliwek
-
800 g filetów rybnych różnego rodzaju, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
-
sól do przyprawienia filetów rybnych
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia filetów rybnych
-
750 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g sosu rybnego
-
¼ łyżeczki szafranu pręcików
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27.1 g
Kalorie
1685 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Koncentrat bulionu rybnego
20 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Krewetkowy afrodyzjak
30 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 godz. 30 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min
Zupa rybna z warzywami
45 min