
Urządzenia i Akcesoria
Zupa rybna z szafranem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
wędzonego boczku pokrojonego w drobną kostkę150 g
-
ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki400 g
-
pora pokrojonego w krążki150 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
filetów rybnych różnego rodzaju, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)800 g
-
sól do przyprawienia filetów rybnych
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia filetów rybnych
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sosu rybnego10 g
-
szafranu pręcików¼ łyżeczki
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
403 kcal /
1685 kJ
Białko
27.1 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska