Zupa rybna z szafranem

Zupa rybna z szafranem

3.9 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g wędzonego boczku pokrojonego w drobną kostkę
  • 400 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g pora pokrojonego w krążki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g filetów rybnych różnego rodzaju, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
  • sól do przyprawienia filetów rybnych
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia filetów rybnych
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 10 g sosu rybnego
  • ¼ łyżeczki szafranu pręcików
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 27.1 g
Kalorie 1685 kJ / 403 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...