Zupa rybna z szafranem
TM6 TM5

Zupa rybna z szafranem

3.9 (18 ocen)

Składniki

  • 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w drobną kostkę
  • 400 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g pora, pokrojonego w krążki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g filetów rybnych, różnego rodzaju, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
  • sól, do przyprawienia filetów rybnych
  • pieprz czarny, mielony, do przyprawienia filetów rybnych
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 10 g sosu rybnego
  • ¼ łyżeczki szafranu, pręcików
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1685 kJ / 403 kcal
Białko
27.1 g
Węglowodany
14.7 g
Tłuszcz
10.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy