
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w drobną kostkę
- 400 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
- 150 g pora, pokrojonego w krążki
- 20 g oliwy z oliwek
- 800 g filetów rybnych, różnego rodzaju, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
- sól, do przyprawienia filetów rybnych
- pieprz czarny, mielony, do przyprawienia filetów rybnych
- 750 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 10 g sosu rybnego
- ¼ łyżeczki szafranu, pręcików
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 Min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3 Std.
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Zupa caldo verde
45 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1h 45 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 Std. 10 Min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 Std. 35 Min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min