
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
sera żółtego półtwardego (np. Gruyère, Emmentaler, Cheddar), pokrojonego na kawałki60 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do podania50 g
-
białej bułki, czerstwej pokrojonej na 1-2 cm kawałki50 g
-
liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych200 g
-
jajka4
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
cebuli dymki pokrojonej na kawaÅki50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki700 g
-
liście bazylii, świeże plus 5-6 do dekoracji1 - 2
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
warzyw mieszanych (np. papryki, cukinii, bakłażana), pokrojonych na 2-3 cm kawałki400 g
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
400.5 kcal /
1675.6 kJ
Białko
17.6 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
31.6 g
Błonnik
8.3 g