Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
TM5 TM6

Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze

4.1 (59 ocen)

Składniki

  • 60 g sera żółtego, półtwardego (np. Gruyère, Emmentaler, Cheddar), pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek extra virgin
  • 50 g białej bułki, czerstwej, pokrojonej na 1-2 cm kawałki
    lub 50 g chleba, białego, czerstwego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
  • 200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 4 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 700 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
    lub 700 g krojonych pomidorów z puszki
  • 1 - 2 liście bazylii, świeże
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • ½ łyżeczki soli, drobnej
  • 400 g warzyw, mieszanych (np. papryki, cukinii, bakłażana), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • pieprz czarny, mielony, ilość do smaku
  • 5 - 6 liści bazylii, świeżych, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1654 kJ / 395 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy