
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera żółtego półtwardego (np. Gruyère, Emmentaler, Cheddar), pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do podania
-
50 g białej bułki, czerstwej pokrojonej na 1-2 cm kawałki
-
200 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
4 jajka
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
50 g cebuli dymki pokrojonej na kawaÅki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
700 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
1 - 2 liście bazylii, świeże plus 5-6 do dekoracji
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
400 g warzyw mieszanych (np. papryki, cukinii, bakłażana), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
400.5 kcal /
1675.6 kJ
Białko
17.6 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
31.6 g
Błonnik
8.3 g