
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 50 g orzechów laskowych łuskanych
- 20 g siemienia lnianego
- 20 g maku
- 400 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 500 g różyczek kalafiora
- 50 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 3 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 140 g mleka
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 265 kcal / 1112 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 godz. 55 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 godz. 50 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Wytrawny sernik na zimno
50 min
Żytnie chlebki z bananem
1 godz. 55 min
Placki z otrębów owsianych
2 godz. 40 min