Ciasto kalafiorowe

Ciasto kalafiorowe

3.8 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych
    50 g
  • orzechów laskowych łuskanych
    50 g
  • siemienia lnianego
    20 g
  • maku
    20 g
  • wody
    400 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • różyczek kalafiora
    500 g
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    50 g
  • jajka
    3
  • mąki pszennej
    150 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • mleka
    140 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 265 kcal / 1112 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 21.7 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...