
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kalafiorowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
-
orzechów laskowych łuskanych50 g
-
siemienia lnianego20 g
-
maku20 g
-
wody400 g
-
soli2 łyżeczki
-
różyczek kalafiora500 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy50 g
-
jajka3
-
mąki pszennej150 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
mleka140 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265 kcal /
1112 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
21.7 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska