Wersje kompatybilne
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 200 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 480 g białej fasoli, z puszki (2 puszki), odsączonej z zalewy
- 700 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki lubczyku, suszonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 4 - 5 owoców jałowca
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- majeranek, świeży, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 758.5 kJ / 181.3 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 1189.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z czarnej fasoli
20 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Orientalny krem z fasoli
30 Min
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45 Min
Zupa krem z zielonego ogórka
25min
Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
1 Std.
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 Min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 Min
Zupa krem z białej fasoli i dyni (dla dzieci)
35 Min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 Min