
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu krewetkowego
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 słoik
Składniki
-
krewetek surowych, nieobranych500 g
-
wody250 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki100 g
-
cebula szalotka przekrojona na pół1
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
soli gruboziarnistej110 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
557 kcal /
2332 kJ
Białko
104 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 godz. 30 min
Tajska czerwona pasta curry
30 min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min