Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu krewetkowego
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 słoik
Składniki
-
500 g krewetek surowych, nieobranych
-
250 g wody
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
1 cebula szalotka przekrojona na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
110 g soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
104 g
Kalorie
2332 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody waniliowe
12 godz.
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Słodki pudding toffi
1 godz.
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Curry z wołowiną
45 min
Lody pistacjowe i migdałowe
9 godz. 30 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Orientalna sałatka z ryżem, krewetkami i kiełkami
50 min