Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu krewetkowego
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 słoik
Składniki
-
500 g krewetek surowych, nieobranych
-
250 g wody
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
1 cebula szalotka przekrojona na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
110 g soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
104 g
Kalorie
2332 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Massaman curry z kurczakiem
1 godz. 40 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Sos z czerwonego wina
40 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min