
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g krewetek surowych, nieobranych
- 250 g wody
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 1 cebula szalotka, przekrojona na pół
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 110 g soli gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2332 kJ / 557 kcal
- Białko
- 104 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1sa
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 Min
Koncentrat bulionu rybnego
20 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 dk
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1h 30min
Krewetki z cebulą dymką
20 min
Ossobuco po mediolańsku
1sa 10 dk
Zupa rybna z kolendrą
45 Min
Zupa bryndzowa
45 Min