Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g krewetek surowych, nieobranych
- 250 g wody
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 1 cebula szalotka, przekrojona na pół
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 110 g soli gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2332 kJ / 557 kcal
- Białko
- 104 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korma z owoców morza
40 min
Korzenny crème brulée
3 Std. 30 Min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9h
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5h 30min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 Std. 25 Min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 Std. 5 Min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 Std.
Kremowe aïoli na żółtkach
10 Min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 Std. 45 Min