
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g parmezanu pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
500
g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 500 g dyni rozmrożonej, dobrze odsączonej z wody - 50 g mąki pszennej
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 3 jajka
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 płaska łyżeczka curry, mielonego
- olej rzepakowy do smażenia placków
- jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 352.3 kcal / 1474.8 kJ
- Białko
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Sód
- 803 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Gnocchi buraczane
30 min
Hummus z dyni
1 godz.
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
45 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Tort dyniowy
2 godz. 40 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min