Placki dyniowe z parmezanem
TM5 TM6

Placki dyniowe z parmezanem

3.7 (21 ocen )

Składniki

  • 50 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej
  • 20 g imbiru, świeżego korzenia, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 5 g papryczki chili, bez gniazd nasiennych
  • 500 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g mąki pszennej
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 3 jajka
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka curry, mielonego
  • olej rzepakowy, do smażenia placków
  • 200 g jogurtu typu greckiego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1075 kJ / 256 kcal
Białko
15.4 g
Węglowodany
26.3 g
Tłuszcz
12.9 g
Cholesterol
176.9 mg
Błonnik
6.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie