Placki dyniowe z parmezanem

Placki dyniowe z parmezanem

3.6 181 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • parmezanu pokrojonego na kawałki
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 - 10 g
  • korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
    20 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    5 g
  • dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    500 g
    500 g dyni, rozmrożonej, dobrze odsączonej z wody
  • mąki pszennej
    50 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • jajka
    3
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • curry, mielonego
    1 płaska łyżeczka
  • olej rzepakowy do smażenia placków
  • jogurt grecki do podania (ok. 200 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352.3 kcal / 1474.8 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 803 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...