
Urządzenia i Akcesoria
Placki dyniowe z parmezanem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
parmezanu pokrojonego na kawałki50 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki20 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych5 g
-
dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki500 g
-
mąki pszennej50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
jajka3
-
soli1 płaska łyżeczka
-
curry, mielonego1 płaska łyżeczka
-
olej rzepakowy do smażenia placków
-
jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352.3 kcal /
1474.8 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
803 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska