
Wersje kompatybilne
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesan crust
- 60 g day old sourdough bread
- 2 garlic cloves
- 50 g Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 60 g Brazil nuts
- 1 egg
- 30 g unsalted butter
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp fresh ground black pepper
Lamb
- 6 lamb cutlets French trimmed (see Tips)
- 2 tbsp honey
- 600 g water
- 300 g kipfler potatoes cut into halves
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 1 tbsp olive oil plus extra for frying
- salt to season
- fresh ground black pepper to season
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, finely chopped
- 20 g unsalted butter
- 50 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1178 kcal / 4948.5 kJ
- Białko
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 85.3 g
- Węglowodany
- 59 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.4 g
- Sód
- 712.7 mg