Rice salad with warm mustard dressing

Rice salad with warm mustard dressing

4.3 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • brown rice
    300 g
  • wild rice
    50 g
  • water plus extra for soaking
    1000 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • chicken tenderloins
    200 g
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • extra virgin olive oil for drizzling
  • mayonnaise (see Tips)
    180 g
  • Dijon mustard (gluten free)
    30 g
  • lemon juice only (approx. 20 g)
    ½
  • rocket leaves
    60 g
  • baby radishes cut into thin slices
    4
  • carrot peeled and cut into "spaghetti" (see Tips)
    1
  • zucchini peeled and cut into "spaghetti" (see Tips)
    1
  • red capsicum cut into small cubes (5 mm)
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 221.9 mg
Białko 20.7 g
Kalorie 3271.5 kJ / 778.8 kcal
Tłuszcz 46.2 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 68.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...