Wersje kompatybilne
Coconut poached chicken salad (Thermomix® Cutter, TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 80 g raw unsalted peanuts
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 2 makrut lime leaves, torn into pieces
- 60 g fish sauce
Poached chicken
- 800 g coconut milk
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into halves and bruised
- 2 makrut lime leaves
- 40 g brown sugar
- 40 g freshly squeezed lime juice
- 500 g chicken thigh fillets, cut into quarters
Salad
- 100 g snow peas, trimmed, cut into thin slices
- 120 g fresh bean sprouts
- ½ bunch fresh coriander, leaves only
- ½ bunch fresh Thai basil, leaves only (see Tips)
- ½ bunch fresh Vietnamese mint, leaves only (see Tips)
- ¼ Chinese cabbage (wombok), cut into wedges that fit through feeder tube
- 2 carrots, trimmed and peeled
- 20 g fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3350 kJ / 800.7 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.9 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1487.1 mg
Alternatywne przepisy
Pina colada mocktail
5min
Pumpkin Seed Butter
35min
Pistachio Butter
Brak ocen
Chocolate Orange Hot Chocolate Stirrers
2h 15min
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM5)
Brak ocen
Virgin Lemon and Thyme Cocktail
45min
Spooktacular snow cones
10min
Fire Apple Cider Vinegar Shot
15 Min
Tropical mocktail
10min
Chocolate Raspberry Dream
10min
Oaty Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40min
Beignets
3h