Wersje kompatybilne
Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipotle mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 1 garlic clove
- 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce
- 2 egg yolks
- 1 tsp Dijon mustard
- 20 g lime juice, (approx. ½ lime)
- 1 pinch sea salt, to taste
Croquettes
- 500 g water
- 5 eggs
- 2 sweet corn cobs (approx. 180 g), husks removed
- 100 g manchego cheese or vintage cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g butter
- 30 g oil, plus extra for frying (approx. 250-300 g)
- 30 g brown onion, cut into pieces
- 1 jalapeño chilli, deseeded if preferred and cut into halves, or 2-3 tbsp pickled jalapeño chillies, drained
- 90 g plain flour
- 400 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 300 g breadcrumbs
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1141 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 159.6 mg
Alternatywne przepisy
Aussie meat pies
2j
Grilled scallops with chilli jam
25 min
Herbed lavosh
55 Min
Pear shrub
48 godz. 35 min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 Std. 15 Min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Tomato pasta sauce
40 min
Roti (for two)
25 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Mango, ginger and chilli chutney
25 godz. 10 min
Samosa with fresh tomato chutney
2j
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min