Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olive oil, for greasing
- 6 fresh tomatoes, large (similar size - see Tips)
- 1 tsp salt, plus extra for sprinkling
- 150 g brown onion, cut into halves
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g pork loin steak, cut into cubes (2-3 cm)
- 200 g beef mince
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 622.3 kJ / 148.2 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 594.1 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Pork fillet with mustard
35 min
Chicken cacciatore
50 min
Stuffed zucchini
1 godz. 5 min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Brak ocen
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1 godz. 5 min
All-in-one 'roast' beef
1h 30min
Veal pizzaiola
40 min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Beef "Burgundy"
40 min