Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Risotto
- 30 g eschalots
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g Arborio rice
- 500 g water
- 1 tsp salt
- 150 g mozzarella cheese, cut into pieces (1 cm)
Eggplant involtini
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 12 pieces eggplant, cut lengthways into thin slices (5 mm)
- 2 - 4 tbsp extra virgin olive oil, for drizzling
- ½ tsp salt, plus extra to season
- ½ tsp fresh ground black pepper, plus extra to season
- 2 garlic cloves
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to serve
- 400 g canned crushed tomatoes
- 80 g dry white wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2743.3 kJ / 653 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1434.9 mg
Alternatywne przepisy
Eggplant cannelloni
1h 35 min.
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1h 35 min.
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Freekeh and broad bean salad
2h 30min
Whole cauliflower with pea purée
40 min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Mediterranean capsicums
2h
Melanzane parmigiana
2u. 5min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Mushroom-stuffed mushrooms
50 min