Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Risotto
- 30 g eschalots
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g Arborio rice
- 500 g water
- 1 tsp salt
- 150 g mozzarella cheese, cut into pieces (1 cm)
Eggplant involtini
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 12 pieces eggplant, cut lengthways into thin slices (5 mm)
- 2 - 4 tbsp extra virgin olive oil, for drizzling
- ½ tsp salt, plus extra to season
- ½ tsp fresh ground black pepper, plus extra to season
- 2 garlic cloves
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to serve
- 400 g canned crushed tomatoes
- 80 g dry white wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2743.3 kJ / 653 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1434.9 mg
Alternatywne przepisy
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 Std.
Beetroot risotto
35min
Filo spinach slice
55 min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 Std. 25 Min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35min
Fattoush with grilled haloumi
5 Std.
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1h 35min
Mushroom ragu with polenta toast
1 Std. 40 Min
Asparagus risotto
40 Min
Melanzane parmigiana
2h 5min
Gnocchi
1 Std. 40 Min