Leek and smoked salmon dip

Leek and smoked salmon dip

4.6 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
588 g

Składniki

  • fresh chives plus extra chopped for garnishing
    5 sprigs
  • leek (approx. 180 g), trimmed and white part cut into pieces
    1
  • garlic clove
    1
  • salted butter
    30 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • lemon zested (no white pith) and juiced
    1
  • dry white wine
    30 g
  • cream cheese
    250 g
  • hot smoked salmon flaked
    150 - 185 g
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 588 g

Kalorie 1561.4 kcal / 6532.8 kJ
Białko 48.7 g
Tłuszcz 137.5 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 68.3 g
Sód 2253.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...