Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kangaroo fillet, partially frozen and cut into pieces (2 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (approx. 5 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 onion, cut into quarters
- 80 g carrot, cut into pieces (approx. 5 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 80 g red wine
- 50 g dried bush tomato (optional)
- ½ tsp ground lemon myrtle
- ½ tsp ground saltbush
- ½ tsp ground sea parsley
- ½ tsp dried bush tomato powder
- ½ tsp ground pepperleaf
- ½ tsp ground wattleseed
- 1 tsp sea salt
- 3 lemon myrtle leaves, crushed
- cooked pasta of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1079.3 kJ / 258 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 405.4 mg
Alternatywne przepisy
Sous vide scrambled eggs
35 Min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 Min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Mustard balsamic vinegar dressing
10 Min
Beer Brats with Onions and Peppers
4 Std. 15 Min
Hearty Seafood Chowder
1h
Apple cider dressing
5min
Spaghetti alla carbonara
30min
Mashed potatoes for two (peeler)
30min
Mushroom and kale risotto
55 min
Beef tacos
25 min