Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kangaroo fillet, partially frozen and cut into pieces (2 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (approx. 5 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 onion, cut into quarters
- 80 g carrot, cut into pieces (approx. 5 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 80 g red wine
- 50 g dried bush tomato (optional)
- ½ tsp ground lemon myrtle
- ½ tsp ground saltbush
- ½ tsp ground sea parsley
- ½ tsp dried bush tomato powder
- ½ tsp ground pepperleaf
- ½ tsp ground wattleseed
- 1 tsp sea salt
- 3 lemon myrtle leaves, crushed
- cooked pasta of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1079.3 kJ / 258 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 405.4 mg
Alternatywne przepisy
Boulangère potatoes
1h 40min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24h 40min
Speedy Chicken coleslaw salad (Thermomix®️ Cutter)
Brak ocen
Gluten free focaccia bread
1h
Quinoa puddings with raspberry sauce
2h
Ham broth, Parmesan gnocchi and radish (Ray Capaldi)
4h 15min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Salt-free chicken stock paste
45 min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Burger pickles (Thermomix® Cutter)
2 godz. 10 min