Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)

Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • kangaroo fillet partially frozen and cut into pieces (2 cm)
    500 g
  • celery cut into pieces (approx. 5 cm)
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • onion cut into quarters
    1
  • carrot cut into pieces (approx. 5 cm)
    80 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • red wine
    80 g
  • dried bush tomato (optional)
    50 g
  • ground lemon myrtle
    ½ tsp
  • ground saltbush
    ½ tsp
  • ground sea parsley
    ½ tsp
  • dried bush tomato powder
    ½ tsp
  • ground pepperleaf
    ½ tsp
  • ground wattleseed
    ½ tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • lemon myrtle leaves, crushed
    3
  • cooked pasta of choice

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 258 kcal / 1079.3 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 13.9 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 405.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...