Roast potatoes with gremolata (peeler)

Roast potatoes with gremolata (peeler)

4.7 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Potatoes
  • floury potatoes red and blue varieties
    1200 g
  • olive oil plus 3 tbsp to roast
    2 tsp
  • water plus extra to parboil
    1200 g
  • sea salt plus extra to season
    1 ½ tsp
  • fresh rosemary
    3 sprigs
Parmesan gremolata
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    90 g
  • garlic cloves
    1 ½
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 sprigs
  • lemons peel only, no white pith
    1 ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 695.1 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 1221.3 kJ / 291.9 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 37.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...