Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Potatoes
- 1200 g floury potatoes, red and blue varieties
- 2 tsp olive oil, plus 3 tbsp to roast
- 1200 g water, plus extra to parboil
- 1 ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 3 sprigs fresh rosemary
Parmesan gremolata
- 90 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 ½ garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 ½ lemons, peel only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1221.3 kJ / 291.9 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 695.1 mg
Alternatywne przepisy
No fail mash potato
20 min
Mexican scrambled eggs
20 min
Swedish meatballs and mash
50 min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2h 10 min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10 min
Chicken Pizzaiola
50 min
Celery salt
20 min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 min
Quick veggie pasta salad
30 min
Smashed roasted potatoes with rosemary salt
25h 30 min