Prosciutto and basil egg cups

Prosciutto and basil egg cups

4.5 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • prosciutto (see Tips)
    12 slices
  • Emmental cheese cut into pieces (see Tips)
    100 g
  • sun dried tomatoes
    50 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thirds
    2
  • eggs
    4
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • basil pesto (optional - see Tips)
    1 tbsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh chives chopped, for garnishing (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 681.3 mg
Białko 17.4 g
Kalorie 1348.5 kJ / 321.1 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...