Prosciutto and basil egg cups
TM6 TM5 TM31

Prosciutto and basil egg cups

4.5 (57 ocen)

Składniki

  • 12 slices prosciutto (see Tips)
  • 100 g Emmental cheese, cut into pieces (see Tips)
  • 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
  • 50 g semi sundried tomatoes
  • 4 eggs
  • 200 g pouring (whipping) cream
  • 1 tbsp basil pesto (optional - see Tips)
  • ¼ tsp ground black pepper
  • fresh chives, chopped, for garnishing (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1348.5 kJ / 321.1 kcal
Białko
17.4 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
26.1 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Błonnik
1.4 g
Sód
681.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy