Prawns in chilli butter with risoni and herb salad

Prawns in chilli butter with risoni and herb salad

4.5 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • cherry tomatoes cut into halves
    250 g
  • spring onions/shallots cut into thin slices
    2
  • olive oil
    40 g
  • fresh parsley leaves only
    3 - 4 sprigs
  • fresh mint leaves only
    1 - 2 sprigs
  • fresh coriander leaves only
    1 - 2 sprigs
  • fresh basil leaves only
    3 - 4 sprigs
  • lemon juice
    60 g
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • salt
    1 tsp
  • peeled raw prawns deveined
    500 g
  • unsalted butter
    60 g
  • fresh long red chillies cut into halves, deseeded if preferred (see Tip)
    1 - 3
  • garlic cloves
    2
  • smoked paprika
    1 - 2 pinches
  • water
    1200 g
  • dried risoni pasta
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1040 mg
Białko 38.5 g
Kalorie 2700.4 kJ / 643 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...