Wersje kompatybilne
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices
- 40 g olive oil
- 3 - 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 - 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 3 - 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 60 g lemon juice
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 500 g peeled raw prawns, deveined
- 60 g unsalted butter
- 1 - 3 fresh long red chillies, cut into halves, deseeded if preferred (see Tip)
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 pinches smoked paprika
- 1200 g water
- 300 g dried risoni pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2700.4 kJ / 643 kcal
- Białko
- 38.5 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 1040 mg
Alternatywne przepisy
Garlic prawns
25 min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 min
Prawn and noodle stir-fry
25 min
Risoni with salmon and spinach
25 min
Chicken and prawn noodles
30 min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35 min
Pad Thai noodles with prawns
30 min
Seafood con arroz
45 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 godz. 10 min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Prawn saganaki with feta
35 min
Jambalaya
35 min