Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 400 g firm tofu, pressed and cut into squares (5 cm)
- 80 g hoisin sauce (gluten free)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp garlic powder
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ½ tsp salt
- 250 g brown rice
- 1000 g filtered water
- 190 g broccolini, trimmed and cut into thirds
- 250 g fresh mushrooms, cut into slices
- 150 g snow peas, cut into halves
- tamari, to serve (optional - see Tips)
- sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1989 kJ / 473.6 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 10.8 g
Alternatywne przepisy
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1h 50min
Millet cashew stir-fry
30 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 Min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Steamed Chinese greens
30 min
Couscous tahini bowl
30 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Brown basmati rice
40 min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Summer dahl
35 Min
Brown rice salad
40 min