Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 100 g amêndoa
- 1200 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 500 g massa tipo linguine
- 25 g folhas de manjericão, mais q.b. p/ guarnecer
- 150 g tomate seco, em óleo escorrido
- 30 g vinagre balsâmico
- 150 g azeite
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2288.4 kJ / 546.9 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 579.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão a vapor com molho doce de gengibre e soja
30min
Arroz cremoso vegetariano
25 min
Cuscuz mediterrânico
10 min
Tikka masala de couve-flor
30min
Penne com curgete e molho de feijão
35 Min
Bucatini de beterraba e feta
25 min
Salada de bulgur com requeijão e hortelã
30min
Caril de feijão-preto
35 Min
Mac and cheese
45min
Massa com molho de legumes e queijo
1h
Massa à italiana com pesto e tomate-cereja confitado (vegetariana)
30min
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40min