Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 30 g manteiga
- 100 g alho-francês cortado em rodelas
- 60 g cenoura baby
- 100 g cogumelos laminados
- 2 c. sopa de farinha tipo 65
- 150 g água
- 20 g vinho branco
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 100 g espargos verdes baby
- ½ limão, só a raspa
- ½ c. chá de orégãos
- 6 tomates-cereja vermelhos
- 6 tomates-cereja amarelos
- 500 g massa folhada
- 1 gema de ovo batida p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2278.1 kJ / 544.5 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 224.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones de queijo cheddar e azeitonas
25min
Trouxas de legumes
1h
Tarte de batata-doce e sopa de cenoura com coco e frango
1h
Lasanha de cogumelos, espinafres e tomate
1h 10min
Mini galetes de cogumelos
1u. 45min
Tarte de cogumelos
50min
Massa de tomate seco e tempeh
30min
Bucatini de beterraba e feta
25min
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30min
Quiche vegetariana com espinafres e pimentos
1h
Quiche de atum sem massa
30min
Quiche de cogumelos e espinafres
45min