Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g miolo de noz
- 50 g tomate seco, em óleo, escorrido
- 200 g cuscuz
- 200 g água
- 1 c. chá de alecrim, só as folhas
-
½
c. chá de caldo de legumes
lub ½ cubo de caldo de legumes - 170 g requeijão esfarelado
- 30 g azeitonas pretas s/ caroço, cortadas às rodelas
- Rúcula q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1431 kJ / 342 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 47.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 243.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com mascarpone e nozes
30 Min
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30 Min
Rolo de carne de frango à italiana
2 Std.
Tarte rápida com gorgonzola, pera e nozes - TM6
35 Min
Torta de presunto e requeijão
2 Std. 10 Min
Bolinhas de ervilhas e queijo feta com dip de iogurte
1 Std. 15 Min
Tarte de cogumelos
50 Min
Cuscuz carilado de frango e maçã com molho de iogurte
40 Min
Bucatini de beterraba e feta
25 Min
Salada de bulgur com requeijão e hortelã
30 Min
Massa com molho de legumes e queijo
1 Std.
Lasanha de cogumelos, espinafres e tomate
1 Std. 10 Min