Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g gengibre
- 1 dente de alho
- 10 g pistáchio s/ casca, c/ sal
- 20 g óleo de sésamo
- 200 g camarão médio, s/ casca
-
60
g creme de coco
lub 60 g leite de coco - 1 pitada de piripíri, mais q.b. p/ guarnecer
- ½ c. chá de sal
- 100 g mistura de alfaces
- 60 g folhas de espinafres, frescas
- 60 g manga madura cortada em fatias (2 mm aprox.)
- 60 g pepino cortado em metade e em fatias (2 mm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 672 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão thai com puré de edamame
1 Std. 20 Min
Crepioca com salteado de cogumelos brancos e cenoura
55 min
Taça de frango, vegetais e cuscuz
2h
Salada quente de couves-de-bruxelas com manga, abacate e ovos escalfados
55 min
Salada de pepino com frango salteado e cereais
30min
Salada das caraíbas
30min
Dip de atum e pimento
10 Min
Salada de feijão, abacate e atum
20 Min
Camarão salteado em molho de coco caramelizado
25 Min
Salada de camarão com legumes crocantes
40min
Salada de frango com quinoa, morangos e molho pesto
30min
Salada detox
15 Min