Urządzenia i Akcesoria
Parmesan gelato
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
25 pieces
Składniki
Parmesan gelato
-
Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)150 g
-
double cream350 g
-
ground paprika (opcjonalnie)1 tsp
Balsamic reduction
-
balsamic vinegar250 g
-
honey30 g
Assembly
-
ciabatta baguette cut into thin slices1
-
extra virgin olive oil4 tbsp
-
garlic cloves cut into halves lengthways2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
131.2 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
726.7 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Yoghurt dressing
10 min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1 godz.
Warm Bacon and Shallot Vinaigrette
25 min
Béarnaise sauce
20 min
Grilled cabbage with blue cheese dressing and bacon
20 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Obatzter (cheese spread)
10 min
Spiced almond eggnog
30 min
Tartare sauce
10 min
Advocaat (Eggnog liqueur)
10 min
Frozen margarita
10 min
Chimichurri
5 min