Urządzenia i Akcesoria
Parmesan gelato
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
25 pieces
Składniki
Parmesan gelato
-
Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)150 g
-
double cream350 g
-
ground paprika (opcjonalnie)1 tsp
Balsamic reduction
-
balsamic vinegar250 g
-
honey30 g
Assembly
-
ciabatta baguette cut into thin slices1
-
extra virgin olive oil4 tbsp
-
garlic cloves cut into halves lengthways2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
131.2 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
726.7 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 godz. 25 min
Romesco dip
10 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 godz. 35 min
Salsa verde
5 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Beef tapenade crostini
1 godz. 40 min
Chocolate volcanos
55 min
Moscato panna cotta with pistachios
6 godz. 25 min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8 godz. 20 min
French dressing
5 min
Classic lemon tart
3 godz. 10 min