Urządzenia i Akcesoria
Spiced pear jam and chorizo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
lemon zest only, no white pith1
-
pears (approx 3-4 pears), cores removed and cut into quarters430 g
-
apple core removed and cut into quarters1
-
saffron threads1 pinch
-
ground smoked paprika½ tsp
-
lemon juice (approx. 1 lemon)40 g
-
raw sugar200 g
-
chorizo (approx. 3-4), thinly sliced600 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
507.6 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1058 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
29.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple, leek and sage sauce
15 min
Orange and cardamom granola clusters (Diabetes)
1 godz. 15 min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 godz. 30 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Plum Jam
50 min
Mango, ginger and chilli chutney
25 godz. 10 min
Spiced apple liqueur
168 godz. 10 min
Apple and ginger paste
6 godz. 15 min
Pfeffernüsse (German spice biscuits)
2 godz. 40 min
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
Brinjal (eggplant pickle)
1 godz. 30 min
Speculaas
1 godz.