Urządzenia i Akcesoria
Rye loaf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 portions
Składniki
-
olive oil spray for greasing
-
rye flour120 g
-
plain flour120 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
buttermilk250 g
-
treacle50 g
-
caraway seeds plus extra for sprinkling1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
362.9 mg
Białko
4 g
Kalorie
508.5 kJ /
121.1 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut quinoa with sticky mango
30 min
Prune and orange stuffing
10 min
Grape bakewell tart
1 godz. 20 min
Rustic bread
2 godz.
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 min
Crispy bread with tapenade
45 min
Warm beetroot dish
50 min
Sun-dried tomato and pepita bread
2 godz.
Fennel, date and nut bread
1 godz. 15 min
Turkey roulade with peaches and apricots
2 godz. 10 min
Seed and nut bread
1 godz. 30 min
Scandinavian Rye Bread
27 godz.