Urządzenia i Akcesoria
Rye loaf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 portions
Składniki
-
olive oil spray for greasing
-
rye flour120 g
-
plain flour120 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
buttermilk250 g
-
treacle50 g
-
caraway seeds plus extra for sprinkling1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
362.9 mg
Białko
4 g
Kalorie
508.5 kJ /
121.1 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hearty seafood chowder
45 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Curried almonds
25 min
Smoked salmon slice
2 godz. 40 min
Crunchy seeded broccoli
40 min
Pumpkin and turmeric loaf
1 godz. 50 min
Ginger bundt cake
1 godz.
Mixed berry clafoutis
40 min
Frozen mojito cheesecake
24 godz. 25 min
Pear and chocolate frangipane
2 godz.