Urządzenia i Akcesoria
Rye loaf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 portions
Składniki
-
olive oil spray for greasing
-
rye flour120 g
-
plain flour120 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
buttermilk250 g
-
treacle50 g
-
caraway seeds plus extra for sprinkling1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
362.9 mg
Białko
4 g
Kalorie
508.5 kJ /
121.1 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Olive and fennel grissini
25 godz. 30 min
Pumpkin and turmeric loaf
1 godz. 50 min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 min
Four-seed honey butter
30 min
Almond thins
25 min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 godz.
Avocado whip on seedy spelt bread (Post-natal)
2 godz. 30 min
Raw chocolate beetroot cake
2 godz. 15 min
Fennel, date and nut bread
1 godz. 15 min
Nut and seed butter
10 min
Golden latte
10 min