Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g soft, light-bodied red wine (e.g. Beaujolais or Dolcetto)
- 100 g sugar
- 1 tsp honey
- 2 cinnamon quills
- 3 cloves
- 800 g ripe pears, peeled, cut into quarters and cores removed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Pea and lettuce soup with scallops
45 Min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2h 20min
Parmesan gelato
4h 30min
Lavender honey ice cream
12 Std. 25 Min
Sunny gazpacho
25 Min
Peaches in white wine syrup
4h
Eggplant rotolo
1 Std. 40 Min
Grand Marnier® soufflé
1 Std.
Walnut and blue cheese shortbread
1 Std. 20 Min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 Std. 20 Min
Spring frittata
1 Std. 15 Min
Almond and pear tart
40 Min