Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g eschalot, cut into halves
- 4 sprigs fresh chives
- 60 g sunflower oil
- 30 g apple cider vinegar
- 4 pinches sea salt, to taste
- 3 pinches Sichuan pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 140 g
- Kalorie
- 2433.3 kJ / 581.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 60.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 472.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean Bo ssam
29h 20min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3h 15min
Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
50 min
Beef stock paste
3h
Banana Ice Cream (Nice Cream)
5 Min
Homemade tallow or lard
25 Std. 15 Min
Sweet and spicy nut butter
30 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Placki (Thermomix® Cutter, TM6)
35 Min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Chilli crunch (TM6)
30 min
Tomato passata
1h 40 min